• Верижен трион бензинов STIHL MS 181

Верижен трион бензинов STIHL MS 181 + БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

STIHL MS 181 e модерен и лек бензинов трион (1,5 kW)

Модерен бензинов трион с много ниско ниво на вибрациите за дома и двора и вилата. С богато оборудване като например филтрираща система с пред филтър. В сравнение с традиционните двутактови двигатели без 2-МІХ-технология разходът му на гориво е с до 20% по-нисък, а нивото на отпадните газове е намалено с до 70%. Много подходящ за рязане на дърва за огрев и употреба при строене с дървен материал. Подходящ за поваляне на дървета с диаметър до 31 см.

Технически данни
Работен обем 31,8 см³
Мощност 1,5 kW/2,0 к.с.
Тегло 4,3 кг.
Тегло за единица мощност 2,9 кг/kW
Дължина на шината 35 см.
Верига STIHL Oilomatic стъпка/тип 3/8" P
Звуково налягане  98,0 dB(A)
Звукова мощност  109,0 dB(A)
Ниво на вибрациите ляво/дясно  4,0/3,5 м/сек²
 

STIHL 4-канална техника:

4 преливни канала завихрят гориво-въздушната смес преди запалване, което води до оптимално изгаряне на горивото и значително повишаване ефективността на двигателя. Резултатът: по-нисък разход на гориво и висок въртящ момент. (подобно на снимката)
 

Двигател TWO-MIX на STIHL:

Прясната смес и отпадните газове се разделят посредством въздушна възглавница, която застава пред прясната смес. В началото на изпусквателно-преливащия такт този чист въздушен слой преминава от преливните канали в горивната камера и “продухва” отпадните газове през изпускателния отвор. Въздушната възглавница намалява загубата на въздух със съдържание на гориво. В сравнение с традиционните двутактови двигатели без 2-МІХ-технология околната среда се замърсява по-малко и разходът на гориво е намален с до 20 %.
 

Серийно оборудване

Дълготрайна филтрираща система с предфилтриране:

При иновативната дълготрайна филтрираща система по-големите и тежки частици прах се изхвърлят още при предфилтрирането и по този начин се облекчава същинския филтриращ елемент. В резултат можете да работите с моторния си трион два пъти по-дълго време, отколкото с предшестващите го модели преди да се наложи почистване на въздушния филтър. Това от своя страна осигурява и значително по-дълъг живот на въздушния филтър.
 

Серийно оборудване

Антивибрационна система:

Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат да доведат до нарушено оросяване на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с нея, вибрациите предавани от двигателя и работния инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени.
 

Серийно оборудване

Еднолостово управление:

Функциите на машината, като студено и топло стартиране, режим на работа и покой, се управляват посредством един единствен лост. Това осигурява комфорт и безопасност по време на работа, тъй като позволява дясната ръка да е винаги на ръкохватката.
 

Серийно оборудване

Странично опъване на веригата:

Регулиращият винт се управлява през капака на водещото колело, разположен от дясната страна на машината. Това предотвратява прекия контакт на ръката с острата верига и остриетата на зъбната опора.
 

Серийно оборудване

Предварително отопление на карбуратора:

Дори през студените месеци в годината можете да разчитате на трионите STIHL с предварително отопление на карбуратора. При включен зимен режим на работа, предварително затоплен всмуканият въздух обгръща карбуратора, което предотвратява замръзването му. Превключването от летен на зимен режим на работа става само с едно движение на ръката.

Верижен трион бензинов STIHL MS 181

  • Производител: STIHL
  • Код: STIHL MS 181
  • Наличност: Налично
  • 542.00 лв. с ДДС